Ingrid Giebels

Van een boerendochter, via apotheker tot mesoloog.

Luister naar het fluisteren van je lijf, zodat het niet hoeft te gaan schreeuwen.

Ik groeide op het Brabantse platteland op als boerendochter tussen de koeien. En ik ben nog steeds graag in de natuur. Alleen om even tot rust te komen of samen met mijn man en twee kinderen om op avontuur te gaan in binnen- en buitenland

Op de middelbare school wist ik dat een medische studie wilde gaan doen. Het menselijk lichaam fascineert me en ik wilde mensen beter maken. Ik ging Farmacie studeren en werd openbaar apotheker. Dat heb ik ruim zeven jaar met veel plezier gedaan. En toch had ik het gevoel dat ik mensen niet écht vooruit hielp. De meeste medicijnen zijn vaak slechts oplossingen voor symptomen. Ik vroeg me af of dat wel de juiste manier was om naar gezondheid te kijken.

Ik wilde mensen écht beter maken. Niet in een laboratorium of achter een balie, maar met een persoonlijke, unieke benadering. Elk mens is namelijk anders en leeft in een andere situatie. Je bent niet die éne klacht, je bent één geheel. Een klacht heeft een oorzaak. Wat als  ik die zou kunnen aanpakken? Ik besloot mijn baan als apotheker op te zeggen en de studie tot Mesoloog te volgen.

Best een grote stap en ik heb er geen dag spijt van gehad. Ik heb gekozen voor wat ík belangrijk vind: preventie, balans in het lichaam en tussen lichaam en geest, jezelf sterker maken én sterker houden. Als mesoloog kan ik naast mijn medische kennis, ook mijn intuïtieve kracht inzetten en meer vanuit mijn gevoel en energie mijn cliënten behandelen. Dat ik nu elke dag vanuit mijn eigen praktijk écht tijd en aandacht kan geven aan mensen om hun gezondheid en welzijn te verbeteren, daar word ik blij van!

Artikel

Toen ik de overstap van Apotheker naar Mesoloog maakte, is er in het ‘Pharmaceutisch Weekblad’ een artikel over mij verschenen, waarin ik deze stap toelicht.