Ingrid Giebels

Van een boerendochter, via apotheker tot mesoloog.

Luister naar het fluisteren van je lijf, zodat het niet hoeft te gaan schreeuwen

Op het platteland van Brabant, ben ik als boerendochter geboren (1978) en heb ik  een heerlijke, onbezorgde jeugd tussen de koeien beleefd.
In 1996 ben ik Farmacie gaan studeren aan de universiteit van Utrecht. Na diverse stages in de openbare apotheek en ziekenhuisapotheek in binnen-en buitenland ben ik in de openbare apotheek gaan werken als apotheker. Ik was verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken in de apotheek, droeg zorg voor de logistiek, had diverse managementtaken, controleerde de bereide recepten, en had veel contact met cliënten en huisartsen/specialisten in het ziekenhuis.

In die tijd werd ik mij bewust van een aantal (voor mij) belangrijke vraagstukken:

 • Waarom elke cliënt behandelen volgens eenzelfde protocol, veelal bestaande uit het slikken van pillen, en dan vaak ook voor een erg lange periode?
 • Waarom praten over ziekte, en niet over verstoring of disbalans in het algehele systeem?
 • Waarom niet breder kijken naar het hele systeem en op zoek gaan naar onderliggende relaties van klachten?
 • Waarom niet kijken naar het waarom achter een klacht in plaats van symptomen bestrijden?
 • Waarom alleen maar achteraf handelen en juist niet iets proberen te voorkomen (preventieve geneeskunde)?
 • Waarom in een heel korte tijd (consult huisarts: 10 minuten) komen tot een oplossing of een advies?

  Ik heb mijn baan opgezegd en heb gekozen voor wat ík belangrijk vind: preventie, jezelf sterk maken én sterk houden. In 2010 startte ik de studie Mesologie, waarna ik in 2015 in Son en Breugel mijn eigen praktijk ben gestart.
  Dat was een grote stap én wel een stap waar ik nog elke dag trots op ben én ook heel dankbaar voor ben. Mesologie heeft mijn totale visie op gezondheid/gezond leven doen veranderen. Ik ben uit het systeem gestapt en gegaan voor preventie, gezondheid en balans met volle aandacht voor het individu. Geen protocol, maar een individueel behandelplan dat op het lijf is geschreven. Hierbij zet ik mijn kennis in vanuit diverse zienswijzen, mijn levenservaring, en zeker ook mijn hooggevoeligheid en intuïtie. 

  Elke dag in de praktijk geniet ik bij elke cliënt, omdat ik nu zorg op maat kan leveren, en de kennis en kunde bezit om deze mensen te ondersteunen met de individuele oorzaak van de klachten en veel minder met de sympoten.

  Artikel

  Toen Ingrid de overstap van Apotheker naar Mesoloog maakte, is er in het ‘Pharmaceutisch Weekblad’ een artikel over haar verschenen, waarin ze deze stap toeglicht.